Tuesday, April 19, 2005

Vuxna som förstör


I dag berättade Memo-Kim att han och Ikko hade blivit bortmotade från en portöppning när de väntade på att få komma till dagis imorse. Det var lite varmare där än ute i den råa kylan som omslöt Stockholmsmorgonen. Memo-Kim hade funderat på det hela dagen, berättade han vid middagen, som denna dag bestod av panerad fisk med potatis och sås+rårivna morötter.

Han berättade för sin far Ibi att han inte riktigt kunde begripa varför han inte fick stå där, han skulle bara värma sig lite och det var bara 3 minuter kvar till bussen skulle anlända!

Eftersom Ibi själv inte begrep varför en del vuxna betedde sig på det viset så sa han att han inte visste, men att det mycket väl kunde vara så att det var deras enda kontakt med omvärlden. Mannen som hade skuffat undan dem kanske kände sig ensam och ville gärna ha kontakt med sin omgivning, men att han kanske glömt bort hur man gör och då blir negationen en enkel väg att gå: ressentiementsmänniskans triumf, - som lyckligtvis ser ut att nå ett slags slut.
Imorgon onsdag kommer vi, kurdiska och israeliska vänner, att visa omvärlden att vi inte tolererar de intoleranta!
Denna gång gäller det den antisemitiska och antikurdiska mullaregimen i Iran, men även vuxna som förstör bör känna sig träffade.

Läs mer här

/Grupppen som trivs

0 Comments:

Post a Comment

<< Home